Grillad kebab i pitabröd, enkelt & gott!

2017-08-21

Okej, det är inte riktig kebab denna gången utan det är min variant på köttfärs. Det är annorlunda att bjuda på men samtidigt riktigt gott. Allt du behöver idag är en stekpanna och en kabel utöver det vanliga man har när man grillar.

Inköpslista
Nötfärs, ca 150 gram per person
Pitabröd eller Tortillas  
Grönsaker efter eget tycke. Jag kör bara lite sallad, lök och gurka.
Dressing, antingen köper du / använder favoriten eller så gör du en Avokadodressing lika det jag kört.
Spiskummin

Inköpslista för Avokadodressing 2-3 personer
Avokado 2 st mogna
Gräddfil 2,5 dl
Citron 1 st
Vitlök 1 klyfta färsk
Salt 0,3 msk
Balsamvinäger 1 msk

1. Till att börja med tänder jag upp grillen för direkt grillning och kör bara med kol idag.
2. Dressingen gör vi först under tiden grillen tänds. Mosa avokado och gör den till en kräm. Blanda ut med gräddfil salt och balsamvinäger och pressa i vitlök. Salta sedan efter tycke. När grillen är varm grillar vi citronen och pressar i dressingen. Gott och fräscht.
3. Nu till kebaben. Jag blandar köttfärs med spiskummin och salt. Ca 0,5 msk spiskummin och 2 krm salt per 150 gram kött. Jag häller också i 1 msk vatten per 150 gram färs.
4. När det fått stå och dra i fem minuter lägger jag färsen mellan två bakplåtspapper och kavlar ut det till en skiva på ca 5 mm och jag anpassar den idag för en gjutjärnspanna. Har du en stekhäll så kan du göra den större.
5. Pannan smörjer jag med lite olja eller smör pch steker plattan i ca 30-60 sekunder per sida. Pannan ska vara het. Två Stekspadar är att rekommendera.
6. Lyft av pannan och flytta köttet till gallret. Nu riskerar det inte att fastna.
7. När det är klart, ca 30 sekunder per sida så lägg upp på skärbräda och skiva i valfria storlekar.

Grymt gott och enkelt. Snabbmat på grillen helt enkelt!

Med vänlig grillhälsning, Johan