Sliced pork BBQ sandwich

2016-04-17

Veckans grillkock:
Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kunskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter!

Sliced pork BBQ sandwich
ca 1,2kg lycklig fläskkarré
Rökspån
2 dl äpplejuice

Rub – Magic dust
1 dl paprikapulver
½ dl salt
½ dl spiskummin
2 msk finmald svartpeppar
½ dl vitlökspulver
2 msk cayennepeppar
½ dl strösocker

Blanda alla ingredienser och mixa allt till ett fint pulver. Jag skulle säga att det räcker till cirka 3kg kött, sparas enkelt till fler BBQ tillfällen

Slaw – 6 personer
½ vitkålshuvud
½ rödkålshuvud
4 morötter
1 knippa bladpersilja
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2msk grovkorning dijonsenap
2msk äppelcidervinäger
salt och peppar

Riv ner vitkål, rödkpål och morätter i en bunke. Häll i finhackad persilja. Rör ihop majonnäs, senap och vinäger. Blanda ner i bunken med grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

*Trimma bort eventuell fettkappa
*Strö på och klappa lätt in ruben
*Låt stå i 1-4 timmar i kylen
*Förbered grillen för indirekt grillning bra temp mellan 110-120 grader.
*Släng på ett par nävar rökspån av äpple på glöden och ställ en liten kopp med vatten under där köttet ska ligga. Lägg på köttet och stäng locket. Rökrilla sedan tills innertemperaturen är 70 grader (3-4 timmar).
*Ta en bira och sätt dig på en brassestol.
*Ta ut köttet och lägg i folie. Häll över 2dl äppeljuice och slå in i folien. Lägg tillbaka i grillen på indirekt värme och låt stå tills innertemperaturen är 80 grader (2-3 timmar).
*Ta en till bira och sätt dig  och njut av doften från grillen!
*Låt sedan köttet vila i 30 minuter. Medans du väntar gör i ordning valfria tillbehör som slaw, pickles, lök, friterade lök ringar eller riven pepparrot. Se förslag på slaw ovan.
*Häll av juicen skär upp köttet och gör i ordning din BBQ sandwich öppna en bira, ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!

Kom ihåg att tagga era resultat med #skogensgrillbild

Grill hälsingar Andreas en glad amatör med smak för rött kött och malt

 

01
*Trimma bort eventuell fettkappa
*Strö på och klappa lätt in ruben

02
*Förbered grillen för indirekt grillning

03
*Släng på ett par nävar rökspån av äpple på glöden

04
Lägg på köttet och stäng locket. Rökrilla sedan tills innertemperaturen är 70 grader (3-4 timmar).

05 06
2 timmar…

07
*Låt sedan köttet vila i 30 minuter. Medans du väntar gör i ordning valfria tillbehör som slaw, pickles, lök, friterade lök ringar eller riven pepparrot.

08
*Häll av juicen skär upp köttet och gör i ordning din BBQ sandwich öppna en bira, ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!

09