0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Pulled Beef Slider!

24 oktober 2016

Efter två veckors extrem ManCold är jag tillbaka och vi har haft kalas i helgen. Min dotter fyllde sex år och min sambo vädjade om att vi inte skulle ha grillat utan hon ville bara ha lite fika, mackor och tårta. Jag fick inte baka min kända Barbietårta så jag sa att då kan jag väl få fixa mackorna iallafall, så de inte blir rostbröd med Lätta och Billige ost. Jag började diskutera med en bekant och han föreslog att jag skulle baka eller skaffa Potatorolls, för det är det man har till Sliders. Det är en fralla som bakas med en mjölig kokt potatis i smeten. Jag är lat så jag tog fram recept och skickade till lokala bageriet och beställde ett gäng baguetter på det receptet. Luftiga och fantastiskt goda.

Sen var det ju pålägg som skulle köpas. Så detta behöver du

Smör typ Bregott
Hellmans Mayo
Picklad rödlök
Picklad saltgurka
BBQ sås
Sallad
Senap (Jag använder Heintz Yellow Mustard)
Tomat
Ost (jag valde Port Salute)
Bröd (Jag valde potatisfralla, man kan välja vilket vitt luftigt bröd man vill)
Bacon som grillas eller röks
Högrev eller Karré, jag valde högrev.

Börja med att ställa in grillen på att grilla i ca 6-8 timmar om du väljer en bit på ca 1 kilo. Min bit vägde dryga 3 kilo så den gick i 16 timmar.

Kör du en Kamado är det bara att ställa temp på 125 grader och gå, om du har en weber eller krotgrill så får du bygga en Snake med Bra briketter. Har du ingen koll på Snake, ge inte upp, kolla detta klippet, klockren metod för långa grillningar. https://www.youtube.com/watch?v=XiGRbyg_zeI

Köttet kryddas endast med Salt & Peppar innan och du grillar det indirekt som jag berättat om tidigare. Håll temperaturen på 120-130 grader och se till att lägga på rökflis så det håller sig. Jag brukar röka med Ek, det är lätt godast anser jag.

Köttet ska nå 96 grader i innertemperatur och jag brukar efter 70 grader lägga det i folie och slå på juice eller coca cola så det inte orkar ut. Denna gång glömde jag det för jag ska vara ärlig, jag somnade i soffan och när jag vaknade 8 morgonen efter så sprang jag ut. Då låg grillen på ca 50 grader och köttet hade bra bark, men lite var torrt. Men det är det som är det fina, det gör inget, dra ner köttet i fibrer och blanda upp med BBQ sås så är det perfekt.

Jag höll på med köttet och då kom sambon som ilska till som bara en kvinna kan göra. "Jaha, men vi skulle ju inte grilla" gnällde hon.

Macka, med pålägg svarade jag likt en grottman.

Mackan bereds så att du delar brödet på längden. Lägg på smör, sedan majonäs. Tomat, ost, senap,  pickad lök, köttet (får gärna vara varmt) och extra BBQ sås, sedan bacon, saltgurka, ost, sallad. Brödets botten kör jag smör och majonäs och senap på.  Det blir då flera lager med grymma smaker. Tryck ihop allt och rulla in mackan i smördeg. Dela den på så många som ska ha.

Detta kan vara särklass den bästa macka jag någonsin ätit.

Med vänlig hälsning, Johan!

bild


usercartcrossmenuchevron-down