0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Mugwort's Porkbelly Burnt Ends!

5 oktober 2017

Världens enklaste och godaste grej. Du behöver följande och gör såhär:

Ingredienser
En fläsksida utan svål (oftast kommer dom med svål men det är bara att skära bort)
Din favoritkrydda, kan vara vilken rubb du vill eller Mugwort's lätta. Salt peppar socker. 1 dl av varje så är man redo.

1. Skär upp kuberna i ca 2 cm bitar och försök få dom att bli så kubformade som möjligt. Krydda upp dom ordentligt och se till att det hamnar överallt.
2. Tänd upp grillen för indirekt grill. I detta läget så kör jag en halv skorsten, ca 0,5 kilo briketter. Jag lägger samtidigt ut massor med briketter i grillen på sidan. Dom jag tänder lägger jag vid sidan av så dom går ihop. Detta gör jag för att briketterna fungerar som en slags stubintråd. På så sätt håller det längre utan passning.
3. Köttet placerar jag ut så det är öppet på alla sidor.
4. När allt tagit sig och ligger på så lägger jag till röken. Det är äppleflis för de passar fläsk. Jag lägger på rejält och stänger locket.
5. Jag försöker ställa in så temperaturen i grillen är ca 110-120 grader och där får köttet gå i 2-3 timmar. Där efter går jag tillbaka, skakar om allt och vänder på bitarna. Sen lämnar jag dom i 2-3 timmar ytterligare.
6. Nästa del är en enklare del. Du tar fram en skål. Stjälp över köttet i skålen. Häll i en lagom skvätt bbq sås och se till att det täcker köttet. Sedan så skulle jag säga att du är klar.

Vi pratar många timmar men väldigt liten ansträngning!

Glada grillhälsningar // Johanusercartcrossmenuchevron-down