Lättrökt märgpipa!

2017-02-21

Idag tog jag med mig min dotter till Lammet och Bonden och vi matade lammen med flaska. Det var otroligt mysigt och det är en lyx att få komma dit. Vi tog en sväng in till butiken där min vän Gustav jobbar och även äger. Fantastisk plats som rekommenderas till alla, både med och utan barn men framförallt folk som gillar bra kött och närproducerat. Det ligger i Stannum nära Gråbo.
Väl inne i butiken så letade jag efter något spännande och då såg jag en påse med två märgben. Jag tänkte till lite och slog till. Märgben är billigt och kan användas till flera saker. Dels som buljong, som bas i såser och sen kan man äta dom.

Du behöver till en grym och annorlunda förrätt
Skogens grillkol
Märgben 
Salt
Rubb / Jag använder Zigges BBQ Crazy Beef 
Stekpanna för grill
Rödved / Jag körde körsbär

1. Börja med att salta och rubba båda sidorna på benet. Dom ändar som är kapade då. Ställ dom i pannan och ha koll på tiden. Ställ pannan rakt över glöden och lägg rökved vid sidan om som på bilden.
2. Jag försöker ställa grillen på drygt 200 grader och sen lämnar jag. Efter drygt 12 minuter tar jag med en lång sticka ut och kollar. Märgen ska bli mjuk men passa så det inte blir för varmt för då kan det rinna ut då märgen smälter.
3. Efter drygt en kvart är mina ben klara.
4. Vill man kan man när benen är klara fräsa i hackad persilja, chili, gräslök och fräsa i vätskan som blir i pannan och toppa av med.

Ät med liten sked eller skaldjursbestick om det är mindre ben. Det är magiskt!!

Vänliga grillhälsningar Johan

01_Narproducerat 02_Margpipa 03_Margpipa 04_Margpipa 05_Margpipa