Kebab i vårsolen!

2017-03-30

Idag var dagen då 75% av alla tog fram grillen, fixade på tomten och grillade korv för första gången i år.

Vi grillade kebab för det är gott. Godare än korv.

Börja med att tända upp grillen med en hög kol.

Jag använde följande ingredienser idag.
Ca  1 kilo nötfärs
1 ägg
1/2 msk bikarbonat
1 msk spiskummin
1/2 msk torkad paprika i bitar
1/2 msk torkad persilja
1/2 msk salt
1/2 msk timjan

Servering bredvid:
Isbergssallad
Gurka
Rödlök
Ris
Kebabsås (recept nedan)

Jobba ihop och rulla korvar ca 2-3 cm i diameter och ungefär 12-13 cm långa. Längden är mättad efter min stekspade. När du rullat dom, lägg på en skärbräda och platta ut så dom blir som järpar i formen.
Grillen är varm och jag lägger på bitarna indirekt i 15 / 20 minuter och gör kebabsås under tiden.

Kebabsås innehåller många spännande avancerade ingredienser.
2 dl A-fil
2 dl naturell yoghurt
1 dl citronfanta
2 msk citronsaft
1/2 msk grillkrydda
1/2 msk spiskummin
1/2 msk sambal oelek
1 pressand vitlöksklyfta
Smaka av med salt.

Grymt gott och världens enklaste.

När köttet gått i ca 20 minuter så flytta över det så det går direkt över glöden. Vänd ungefär efter 2 minuter och det går bra att vända ca 4 – 6 gånger då man får bra yta runt hela. När dom är klara så låt dom vila i en form med folie över i ca 20 minuter så smakerna hinner sätta sig ordentligt.
Servera, ät, njut av dom goda smakerna och välkomna våren med ett brak. Det skadar ju inte att vara han som har godast grilldoft i trädgården en dag som denna också.

Vänliga grillhälsningar Johan!

01_Grillad_Kebab 02_Grillad_Kebab 03_Grillad_Kebab 04_Grillad_Kebab 05_Grillad_Kebab