Grillade laxrullar

2016-05-12

Veckans grillkock:
Staffan Rosvall jobbar som kock på Högbobruks hotell. Har ett stort grillintresse och tävlar inom det. Vart med i 3 SM och 2 VM
samt 1 NM och andra event. Vi vann SM 2013 och blev det bästa svenska lag i VM förra året!

Grillade laxrullar
Laxsida ca 600-700g
Paprikapulver
Dill
Citron
Chilipeppar
Salt
Peppar

*Börja med att skär bort slagsidan av laxen men spara skinnet.(som på bilden)
*Skär längs med under laxen men spar  ca 1cm så skinnet sitter kvar på laxen.
*Lägg skinnet runt laxen och rulla in den i plastfilm.
*Låt stå i kylen 1-2 timmar.
*Rulla in rulle i folie.
*Baka av på grillen på ca 110grader tills laxen blir ca 35 innetemperatur.
*Här röker jag samtidigt räkor och bakar av laxen.
*När laxen kommit upp i temperatur så låt den bli kall.
*Skär upp den i ca 2-3cm skivor.
*Grilla mönster samtidigt som du glazar på den med en BBQ glaze som du kan smaka upp med lite citron.
*När laxen kommit upp i ca 42-45grader så servera den. Här serveras den med ett grönsaks knyte rökta räkor samt en rökt aioli.
*Vill man göra en rökt aioli är det bara att röka matolja i ca 2-3tim och kyl ner. Sen slå en aioli på den.

Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild, Glada grillhälsningar Staffan!

01
*Börja med att skär bort slagsidan av laxen men spara skinnet.(som på bilden)
*Skär längs med under laxen men spar  ca 1cm så skinnet sitter kvar på laxen.
*Lägg skinnet runt laxen och rulla in den i plastfilm.

02
*Låt stå i kylen 1-2 timmar.
*Rulla in rulle i folie.
*Baka av på grillen på ca 110grader tills laxen blir ca 35 innetemperatur.

03
*Här röker jag samtidigt räkor och bakar av laxen.
*När laxen kommit upp i temperatur så låt den bli kall.
*Skär upp den i ca 2-3cm skivor.

04
*Grilla mönster samtidigt som du glazar på den med en BBQ glaze som du kan smaka upp med lite citron.

05
*När laxen kommit upp i ca 42-45grader så servera den. Här serveras den med ett grönsaks knyte rökta räkor samt en rökt aioli.
*Vill man göra en rökt aioli är det bara att röka matolja i ca 2-3tim och kyl ner. Sen slå en aioli på den.