0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Grillad variant på pyttipanna!

3 februari 2017

Januari var man fattig, februari är värre! Det är många som har det tufft ekonomiskt. Jag är hyfsat snäll och har det rätt bra så igår tog jag en rejäl summa av vårt matkonto och åkte iväg med en tjej som jag aldrig träffat och storhandla åt henne. Det gjorde mig nöjd och henne lycklig.

Så, nu får jag tänka om och nu har jag sonen hemma som är sjuk och han gillar Kött och Potatis. Så vi lagar hans favorit, pyttipanna, på grillen Kullberg style 🙂

Vi använder 3 potatisar som är fasta.
150-200 gram högrev utan senor som jag skär i små bitar.
En halv gul lök, en vitlöksklyfta, lite smör, olja och salt och en  bit körsbär.

1. Först, tänd grillen med kol. Bygg gärna en hög som när upp till gallret nästan.
2. Köttet skärs som sagt i små bitar, potatis och lök skivade jag. Köttet och löken la jag i min panna och en klick smör och ställde indirekt på grillen. Jag lägger på rökveden på glöden och röker löken och köttet i ca 1 timma. Högrev kan annars tendera att vara segt. Du bör ha ca 150-180 grader i locktemperatur.
3. Där efter när en timma gått så plockar jag ur kött och lök ur pannan och lägger i en bunke. Eventuell vätska häller jag ut och sedan i med en ny klick med smör och potatisen. Nu ställer jag pannan rakt över glöden och stänger locket. Efter 4 MJ utser vänder jag på alla potatisskivorna så dom får färg på båda sidorna.
4. Efter ytterligare 4 minuter så lägger jag på köttet och löken och rör ihop allt. Häll på matolja, ca 1 msk och vitlök som du pressat. Salta och peppra efter tycke och rör om och vänd allt under 5 minuter. Dra av pannan indirekt och stäng locket och låt den stå där i 20 minuter.
5. Ta med en grytlapp ut när du ska lufta av. Jag kan informera om att en tröjärm inte är att rekommendera. Insåg halvvägs att det var lite för varmt.

Servera ihop med rödbetor eller lite saltgurka. En rå äggula kan också vara gott.

Smaklig måltid! / Johan

Pyttipanna_01 Pyttipanna_02 Pyttipanna_03 Pyttipanna_04 Pyttipanna_05 Pyttipanna_06 Pyttipanna_07


usercartcrossmenuchevron-down