0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Fylld fläskfilé med kokt potatis och en grillad guacamole!

20 juli 2017

Fylld fläskfilé på grillen med kokt potatis och en grillad guacamole

Lagom till 4 personer

Vi börjar med inköpslistan
1 stor fläskfilé
Sant Agur bredbar mögelost
Goudaost 
Salladslök ett knippe
Cocktailtomater 10 st 
Granatäpple 1 st
Avocado 3 st 
Vitlöksklyfta 1 st
Rödlök 1 st
1 limefrukt
Potatis

Tillbehör
Steksnöre
Tandpetare i trä

1. Jag började med att tända upp grillen med briketter och ställer in grillen på ca 150 grader.
2. Jag kokar potatisen och gör i ordning grönsakerna. Tomater, salladslök, rödlök grillar jag på direkt över glöden så dom blir färdiga.
3. Gröp ur avocados med en sked och mosa med en gaffel till den konsistens du själv gillar. Pressa ner vitlöksklyftan och hela limefrukten och salta efter eget tycke.
4. Dom grillade grönsakerna hackar du ner fint och blandar i också och sen ställer du den i kylen. Innan servering så gröper du ur granatäpplet och blandar i som sista touch.
5. Fläskfilén lägger jag på en skärbräda och skär ett snitt i, inte helt igenom utan spara ca 5-10 mm, sedan fortsätter jag skära snitt i den tills jag kan få ut den som en matta. Jag kryddar med min standardrubb som ni kan se i tidigare bloggar. Salt, peppar, paprikapulver, lökpulver, socker och vitlökspulver. Där efter tar jag den redbara ädelosten och lägger på et lager som jag brer ut med smörkniv. För att toppa av så hyvlar jag gouda ost och lägger i för att inte allt ska rinna ut när det blir varmt.
6. Stäng försiktigt igen och rulla hårt ihop fläskfilén så den återgår till samma form den hade. Knyt upp den med steksnöre och lås den med lite tandpetare.
7. Jag grillar den direkt över glöden i ca 5 minuter per sida och sedan låter jag den gå indirekt i ca 20-30 minuter. Jag använder för omväxlingsskull idag en termometer och tar temperaturen 74 grader i mitten. Då anser jag den vara klar. Jag låter den vila i ca 15-20 minuter så att osten har en chans att hårdna och för att undvika att allt rinner ur när jag öppnar den.
8. Glöm inte att ta ur tandpetarna och pilla försiktigt bort snöret. Jag skar upp den i skivor som var ca 2 cm tjocka men i efterhand så kände jag att jag borde skurit upp en bit per person. Så det tipset ger jag er, skär upp den i fyra lika delar och servera. Vill man spexa till det kan man dela potatisarna på mitten och lägga på guacamole på potatisarna. Du kan även grilla potatisarna och servera med bara guacamole om du bara söker ett gott snacks när du har gäster. Fantastiskt gott.

Jag önskar er lycka till och håll ögonen öppna, vi grillar för jämnar nu när det börjar bli varmt ute!

// Johan  


usercartcrossmenuchevron-down