Fälsksida
Ingredienser
1 kg fläsksida med svål
4 msk salvia olja
1/2 dl torr rimmning
Gör fläsksidan så här:
Gnid ordentligt in hela fläsksidan och lägg i kylen i minst 6 timmar men gärna över natten. Grilla den sedan på låg temperatur gärna med locket på i ca 45-60 minuter pensla eller ös då och då med salvia oljan. Garnera gärna med rubben och Tjärlakris såsen då du skall servera.
Torr rimmning
Ingredienser
1/2 dl grovsalt
1 msk farinsocker
Finrivet citronskal från 1 citron
1 tsk salt
2 krm grov malen Tellicherry svartpeppar
Gör torr rimmningen så här:
Blanda allt i en bunke låt stå svalt och torrt.
Salvia olja
Ingredienser
1/2 l matolja eller mildare rapsolja
Safte från 1 citron
1 kruka färsk salvia
1 tsk farinsocker
1 msk salt
Gör salvia oljan så här:
Blanda ingredienserna i en kastrull och ställ på en platta på svag värme i min 30 minuter.
Låt sedan stå i rumstemperatur tills den svalat ner och häll upp den i en flaska och förvara i kylen.
Kolad ingefära
När du gör kolad ingefära måste du först och främst ha väldigt lång tid på dig. Det tar lätt 3-4 timmar i kolet innan den börjar bli mjuk. Du kan köra den i omgångar också det vill säga under flera grillningar.
Jag brukar göra ordentligt med kolad ingefära då jag liks gör det och så sparar jag sedan detta i frysen eller lägger det i olja i kylen.
Ingredienser
100g färsk ej skalad ingefära
Gör kolad ingefära så här:
Lägg direkt på kolbädden och lägg sedan kol ovanpå ingefäran. Se till att ha igång kolbädden i 3-4 timmar
Grillad potatis och aubergine
Ingredienser
1 st medelstor aubergine
2 bakpotatisar
Gör så här:
Lägg potatisarna direkt på glöden då det slutat att brinna, lägg sedan kol ovanpå och baka i ca 1 1/2 till 2 timmar i glöden beroende på hur stor den är. Vill du fuska så förkomma den innan men baka den sedan ändå i kolet.
Lägg sedan auberginen direkt på kolet och låt den baka i ca 30 minuter till den blivit mjuk, vänd då och då.
Smaklig måltid! / TV-kocken Erik Brännström
Skogens grillbriketter ger dig en jämn och ren glödbädd med lång brinntid.
165,00 kr
Biokol laddat med stenmjöl, alger och grönkompost. För dig som vill ha en näringsrik, klimatpositiv och självgående planteringsjord.
245,00 kr
Återförslutningsbar premium marinad påse. Fungerar även utmärkt som vanlig fryspåse. 80st i förpackningen.
BPA free.
160,00 kr
Exklusivt 3-delars set. Helgjutet rostfritt stål i mattborstad finish. Setet består av gaffel, tång och grillspade.
395,00 kr
Extra bred och stark aluminiumfolie. 45 cm bred och 30 m lång.
160,00 kr
Innehåller komplett paket med förbrukningsvaror för grillning från start till mål.
160,00 kr
Praktisk engångsgrill med stativ så att den slipper stå direkt på marken. Storlek 25,5 x 31,5 x 5,5 cm
165,00 kr
Grilla med färdiga portionspåsar och slipp dammet från kolen. Färdiga påsar att lägga direkt på grillen och tänd på. Ingen tändvätska behövs.
165,00 kr
Weibulls Planteringsjord är anpassad för utomhusbruk. Varje säck innehåller 40 L jord.
185,00 kr
Med Skogens rökspån får du en härlig rökt arom på den grillade maten.
165,00 kr
Tänd grillen/spisen/eldstaden enkelt och miljövänligt med Skogens träull.
165,00 kr