0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Devils luffar Tacos!

2 mars 2017

Jag och min andra dotter skulle käka lite tacos till lunch och jag har varit hos min vän Zigge och skaffat lite kryddor. Jag ska hålla mig borta från socker och han skapar sina egna kryddor i Onsala utanför Göteborg. Helt fantastiska utan tillsatser och jag testar Devils Taco idag som är sockerfri.

Jag grävde fram en luffarbiff som är en av dom mest prisvärda och bästa detaljerna på en ko. Då dotter ska äta så kör jag en bit med bara salt och en bit med Devils Taco rubb som inte är för den veke.

Du behöver:
Luffarbiff
Majs
Saltgurka
Vinäger
Yoghurt 
Äpple
Annansringar
Vitlök
Rubb / Salt och Zigges BBQs Devils Taco
Tacobröd / tortilla 

1. Vi börjar med att göra en tzatziki på äpple. Jag river äpplet på bandolinen till små stavar. 1 dl youghurt, en halv vitlöksklyfta, lite salt och lite Devils Taco rubb. Jag tog lite för dotterns skull. Blanda ihop allt och låt stå under plast i kylen.
2. Vi fortsätter med förberedelser och hackar saltgurka, bladar med majs och saltar och tillsätter vinäger. Ca 1 msk. Låt stå i kylen och dra tills servering.
3. Nu tänder vi grillen och jag kör med kol, ingen rök utan bara kolet. Låt grillen komma upp mot 200 grader.
4. Krydda upp köttet med rubben och saltet och låt det ligga i ca 20 minuter tills grillen är rätt temperatur. Lägg sedan på köttet rakt på över glöden och grilla i ca 3 minuter per sida så du får lite snygga ränder. Samma gäller ananas skivorna. Grilla don så don får lite färg. Där efter dra av köttet åt sidan och låt det gå indirekt i ca 10 minuter eller tills du har en innertemperatur på 55 grader. När det är klart så låt köttet vila under lite folie och en handduk i en kvart.
5. Börja med att lägga ut brödet. Lägg på äppletzatzikin efterföljt av köttet som du skivar i tunna skivor. Häll av ev vätska från skålen med saltgurka och majs och toppa av med detta efter smak ihop med ananas, samma där. Använd den mängd du vill ha. Sen toppar jag av med lite mer tzatziki fast utan äppelbitar utan bara yoghurten.
6. Kombinationen av det starka, det syrliga i äpple, vinäger och yoghurt, ihop med sältan från gurkan och sötman från annans och äpple skapar en magisk kombination.

Jag hoppas det smakar och att ni för upp ögonen för tacos utan Santa Maria! - Johan

Tacos_01 Tacos_02 Tacos_03 Tacos_04 Tacos_05 Tacos_06


usercartcrossmenuchevron-down