Classic Texas Ribs

2016-08-08

Classic Texas Ribs

2 hela rader revbensspjäll (ca 2 kg)
Texas rub
Aluminiumfolie
Rökspån av hickory
1dl äppelcidervinäger
1dl öl
5 vitlöksklyftor

Klassisk Texas rub:
1dl paprikapulver
1dl salt
1dl svartpeppar
1tsk cayennepeppar

1. Dra av en eventuell silverfärgad hinna på baksidan av ribsen.
2. Strö över rubben och klappa in den lätt i köttet, inte gnida utan klappa. Låt sedan stå i kylen 1-4 timmar.
3. Gör iordning din grill för indirekt grillning. När värmen ligger stadigt på 110 till 120 grader slänger du på ett par nävar rökspån och låter sedan revbenen rökgrilla 2 timmar med bensidan neråt.
4. Vänd ribbsen knäpp en bägare till och grilla 1 timme till.
5. Blanda vinäger, öl och halvmosade vitlöksklyftor och häll över ribbsen som du lagt i aluminiumfolie. Slå in i ett paket och lägg på grillen ytterligare 1 timme.
6. Ta ut ribbsen ur paketet, lägg tillbaka direkt på gallret 30 minuter till. Vänd efter halva tiden och du får en underbar grillyta.
7. Skrik efter polarna i som lirar fotboll på gräset och ÄT!

Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild, Glada grillhälsningar Andreas!

01
02
1. Dra av en eventuell silverfärgad hinna på baksidan av ribsen.
2. Strö över rubben och klappa in den lätt i köttet, inte gnida utan klappa. Låt sedan stå i kylen 1-4 timmar.

03 04
05 06
3. Gör iordning din grill för indirekt grillning. När värmen ligger stadigt på 110 till 120 grader slänger du på ett par nävar rökspån och låter sedan revbenen rökgrilla 2 timmar med bensidan neråt.

07
4. Vänd ribbsen knäpp en bägare till och grilla 1 timme till.

08 09
5. Blanda vinäger, öl och halvmosade vitlöksklyftor och häll över ribbsen som du lagt i aluminiumfolie. Slå in i ett paket och lägg på grillen ytterligare 1 timme.

10 11
6. Ta ut ribbsen ur paketet, lägg tillbaka direkt på gallret 30 minuter till. Vänd efter halva tiden och du får en underbar grillyta.
7. Skrik efter polarna i som lirar fotboll på gräset och ÄT!