Asien inspirerar!

2017-03-24

Efter en tids uppehåll, ja, 12 timmar utan regn iallafall och en glimt av sol så vågade jag mig ut till grillen. Snö, kyla och vind är okej, men regn och grill är inte trevligt.

1. Vi plockade upp lite fläskytterfilé, spetspaprika, en gul lök, några tomater och fläskytterfilé är en sån detalj som det bråkas om. Det är en rätt fin bit om man kör den rätt.
2. Jag börjar med att rubba den med en blandning på curry, salt, rörsocker och grillkrydda. Ungefär 2 matskedar av varje och låter den ligga i någon timma minst.
3. Jag sätter på och kokar lite ris så länge så det är klart. Sen tänder jag upp grillen. Inte för mycket kol idag, lite lagom, ca 1 kilo.
4. Tomaterna delar vi på mitten, samma med löken och jag kör salt och oregano på dom. Tillsammans med spetspaprikan så får dom gå indirekt. Dom ska gå ca 30 minuter indirekt innan och köttet delar jag på längden som ni ser, det blir fyra bra bitar.
5. Köttet grillar jag direkt över och helt utan rökning idag. Rök och asiatiskt går inte ihop tycker jag.
6. Jag låter köttet gå ca 10 minuter per sida. Så under tiden gör jag en enkel currysås på spisen. 30 gram smör, 1 msk curry och 2 dl kokosmjölk. Smaka av med salt. Enkelt och riktigt gott. Bryn curryn i smöret ordentligt så träder smakerna fram ordentligt.
7. När jag vänder köttet så plockar jag av grönsakerna. 2 av tomaterna hackar jag ner i små bitar, en paprika och löken. Detta blandas med riset och hälften av såsen. Toppa av med lite basilika för perfekt balans.

Köttet är klart och det skär jag i mindre bitar. Om ni  missat det så har vi uppdaterat webbshoppen på www.grillkol.se med massa bra prylar. Tallrikar i trä bland annat, riktigt trevliga. En hög med risblandningen, en hög med kött. Servera med en halv tomat, lite extra sås bredvid om ni vill och njut.

Klar 10 poängare enligt mig 🙂

Grill on!

01_Asiengrill 02_Asiengrill 03_Asiengrill 04_Asiengrill 05_Asiengrill 06_Asiengrill