Alabama White BBQ Sauce

2016-11-25

Idag har jag inte tänt grillen, jag har förberett lite inför helgen. Det blir grillad kyckling till grabbarna då vi ska spela poker, då måste man ha lite matiga snacks.

Förberedelserna är att skapa en klassisk BBQ sås och den är lite annorlunda. Alabama White BBQ Sauce

Alabama White Sauce har fått namnet då den är ganska lokal i Norra Alabama har jag läst mig till. Jag fick receptet av en kompis för ett tag sedan och det är speciellt men det är gott. Den går att jämföra med vår standard kebabsås nästan i konsistens och den passar riktigt bra till kyckling och att dippa i.

Den vita färgen kommer från Majonnäsen som ligger till botten för såsen. Jag rekommenderar den starkt till kyckling och att doppa potatis i typ klyftpotatis och pommes.

Receptet är baserat på en flaska ungefär. Den håller sig ca en månad i kylen om den står lufttätt.

– 5 dl Hellmans majonäs 
– 0,5 msk senap 
– 6 krm salt 
– 2 msk svartpeppar finmalet 
– 3 msk äppelcidervinäger 
– 3 msk vitvinsvinäger 
– 5-6 msk citronsaft (färsk) 

1. Gör såhär: Rör ihop allt och låt stå i kylen.

Testa den till allt, kött, kyckling, fisk. Smaken är olika hos alla!

Bästa grillhälsningar Johan!

kycklingklubba_03 kycklingklubba_02 kycklingklubba_01 grilldipp_01