Iberico är den typen av gris man gör lufttorkad skinka på, riktigt fin gris från Spanien. Revben finns att få tag på hos lite välsorterade handlare och i saluhallar. Det här är riktigt gott! Vi börjar dagen innan med revbenen och jag plastar alltid in underlaget. Du behöver tre saker […]
Grillrecept
Det börjar bli kallt. Det är minusgrader ute och för att få lite värme och lite uppiggande så tänder vi såklart upp grillen! Förra fredagen körde vi grill för 80 personer i Göteborg och det var lyckat. Idag grillade jag till mig och sambon. Då kan man engagera sig mer […]
Efter två veckors extrem ManCold är jag tillbaka och vi har haft kalas i helgen. Min dotter fyllde sex år och min sambo vädjade om att vi inte skulle ha grillat utan hon ville bara ha lite fika, mackor och tårta. Jag fick inte baka min kända Barbietårta så jag sa […]
Nu regnar det i Göteborg. Hösten har börjat infinna sig och regnet är här för att stanna som alla vet. Så vad är bättre än att försöka drömma sig tillbaka till den där resan man gjorde till Grekland med Vingresor där ALLT gick åt skogen, förseningar, ingen AC på rummet […]
Det kan vara bland det godaste som finns. Igår käkade jag två burgare, en till lunch och en till middag. Jag var förbi en vän och käkade burgare, blev waugyburgare och det är för jäkla gott. Till middag blev det en 400 grams burgare som är på Angus kött som […]
Vi äter lika mycket med ögat som med munnen när det gäller smaker och goda ting. Vi tar en kanelbulle som ligger bakom glaset just för att den ser smarrig ut. Att presentera mat är viktigt, för ser det bra ut, då är det ännu godare än när det bara […]
Vi är inne i September månad och jag såg hur min granne bar in sin grill i förrådet i söndags. Jag hoppade ner på hans tomt och pratade lite och i samtalet frågade jag varför han stoppade in grillen. ”Grillsäsongen är ju över och jag vill inte att den ska […]
Classic Texas Ribs 2 hela rader revbensspjäll (ca 2 kg) Texas rub Aluminiumfolie Rökspån av hickory 1dl äppelcidervinäger 1dl öl 5 vitlöksklyftor Klassisk Texas rub: 1dl paprikapulver 1dl salt 1dl svartpeppar 1tsk cayennepeppar 1. Dra av en eventuell silverfärgad hinna på baksidan av ribsen. 2. Strö över rubben och klappa […]
På midsommarafton tog vi oss an Texas nationalrätt ”The Brisket” – långsamt rökgrillad nötbringa. Mystiskt, magiskt gott Brisket 1 hel brisket (Detta fall 4,2kg direkt från den lokala slaktaren) Valfri rub som Real Texas rub (1dl salt och 1dl svartpeppar) eller i vårt fall ”Magic Dust” Hickory rökspån 1 öl […]
Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kunskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter! Ibland har man lite för bråttom för “low & slow” som när man kommer hem från arbetet 16:00 […]
FACEBOOK TÄVLING! 1st vinnare av ett förkläde gjort av Skandinaviskt läder från Skogens limited BBQ collection! (Värde 2 999;-). Grillkol.se Gör följande 2 steg för att delta i tävlingen 1. Gå in på våran Facebook Grillkol.se dela och gilla inlägget 2. Svara på frågan här i kommentarsfältet “Hur många plagg […]
Staffan Rosvall jobbar som kock på Högbobruks hotell. Har ett stort grillintresse och tävlar inom det. Vart med i 3 SM och 2 VM samt 1 NM och andra event. Vunnit SM 2016 och 2013 och blev det bästa svenska lag i VM förra året! BBQ Fatty eller Bacon explosion […]
Först vill vi passa på att gratulera Staffan till sin första plats på BBQ SM i Göteborg i helgen! Staffan Rosvall jobbar som kock på Högbobruks hotell. Har ett stort grillintresse och tävlar inom det. Vart med i 3 SM och 2 VM samt 1 NM och andra event. Vunnit […]
Veckans grillkock: Staffan Rosvall jobbar som kock på Högbobruks hotell. Har ett stort grillintresse och tävlar inom det. Vart med i 3 SM och 2 VM samt 1 NM och andra event. Vi vann SM 2013 och blev det bästa svenska lag i VM förra året! Grillade laxrullar Laxsida ca […]
Veckans grillkock: Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kungskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter! En mycket god och relativt snabb BBQ för helgen som veckodagen! Pork Ribs – ca […]
Veckans grillkock: Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kunskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter! Sliced pork BBQ sandwich ca 1,2kg lycklig fläskkarré Rökspån 2 dl äpplejuice Rub – Magic […]
Hel grillad Entrecote Beef rub 3 msk Paprikapulver 1 tsk Chayenne 1 msk Vitlökspulver 1 msk Senapspulver 1 msk Lökpulver 2 tsk Koriander 1 msk Svartpeppar 1 msk salt Mixa allt till pulver. *Pensla med hälften chiratcha/olja *Strö på ruben *Låt stå i en timme *Förbered grillen med lite hickory/äpple […]
Vem vet mest? @rickardolsson “köper inget skit grillkol från macken bara skogens guld” klart! Grillkol.se 🙌🌋